Park Tıp Merkezi – Cephe Mimari – İzmir

Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım
Park Tıp Merkezi iç mekan tasarım

Video - Park Tıp Merkezi

Park Tıp Merkezi Cephe ve İç Mimari Uygulama Fotoğrafları

Details

Vero Concept Mimarlık olarak tasarımına imza attığımız İzmir'in butik hastanesi Özel Park Tıp Merkezi cephe ve iç mekân tasarımında tasarım oluşum hikayemiz “modern bir hastane imajını iç mekan tasarımıyla kullanıcıya nasıl aktarırız” sorusu ile başladı ve öncelikle hastane tasarımının getirdiği fonksiyonel ihtiyaçların çözümü yoluna gittik.

Bu anlamda giriş karşılama alanı ince uzun bir alandı. Projede mimari tasarımın zorunluluk olarak getirdiği ince uzun hastane giriş karşılama mekanının, derinlik etkisini kırmaya çalışmak yerine daha da vurgulamayı amaçladık. Bu amaçla hem oturma birimleri ve hem de zemin tavan tasarımı ile tasarımda lineer mekan kurgusunu baskın kılmayı hedefledik. Girişte asansörlere kadar, bu yaklaşımda tavanda yerde ve oturma birimlerinde çizgisel hatlarla yönlendirme amaçlı çalıştık. Maksimum bekleme alanı ve bankoda maksimum çalışmaya müsait bir tasarım kurguladık. Lineer çizgileri birbiri ile radiuslu birleştirerek sert hatları kırmayı düşündük.

Daha sonra kat hollerinde tavan aydınlatmasından duvarlara, oturma birimlerinden kapılara aynı kurguyu devam ettirdik. Polikliniklerin her bir tıbbi fonksiyonuna göre tefrişleri masa ve tavan tasarımları özel olarak çalıştık. Butik bir hastane olan Özel Park Tıp Merkezi’nde muayene masalarından dolabına, muayene masasından eskabolara kadar her bir ürünü bu hastaneye özel olarak tasarladık. Hasta yatak odaları ve VIP hasta odaları hastaların otel odasında kalıyor hissini yaşaması amacıyla her noktasını düşünerek çizdik ve uyguladık.

Çizgilerimizi bütünden özele tek bir kurgu üzerinden aktarmaya gayret ettik. Yine aynı kaygı ile renk seçimlerimizi çağdaş tasarım yaklaşımımıza uygun seçmeye özen gösterdik. Bu anlamda antrasit gri ve beyaz ile ikisinin arasında patlayan canlı bir renk olarak turuncuyu seçtik. Poliklinik ve hasta yatak katları dahil tüm binada aynı tasarım dili ve renk kurgusunu yansıtmayı amaçladık.