2017 yılında tasarımı ve uygulaması tamamlanan Ares Shipyard iç mekan ve cephe tasarımı projemiz Antalya Serbest Bölgesi’nde ve 4500 m2 lik binada yaklaşık 1000 m2 lik bir tasarım alanını kapsamaktadır.
Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Ares Yatçılık ofis tasarımı projemizde; giriş karşılama mekanları, yönetim kurulu başkanı, yardımcılarına ait ofisler, bunlara ait sekreteryalar, genel toplantı alanları, üretim ve planlama ofisleri, dizayn ofisler, idari işler ofisleri, kafe ve yemekhaneler ile ıslak hacimleri içeren kapsamlı bir mekan ihtiyaç listesi karşılanmış olup tasarım süreci yaklaşık 3 ay uygulaması ise 6 ay gibi bir sürede tamamlanmıştır.
Dış cephe tasarımında, plansal kurgu nedeni ile ön cephenin komple şeffaf olması gereği ve yine buna rağmen güneş seperasyon ihtiyacı göz önünde bulundurularak sade ancak yönlendirici ve çarpıcı bir giriş cephesi tasarımı amaçladık.
Vero Concept Mimarlık olarak “ofis” tasarımlarımızda giriş mekanını firma prestijini yansıtması ve firma ile ilgili kurumsal bilgi verebilmesi amacı ile son derece önemsiyoruz. Bu anlamda Ares Shipyard giriş karşılama mekanı tasarım çalışmasında; firmanın denizcilikle uğraşmasından esinlenerek doğal malzemelerin kullanımını ön planda tutarak tasarımı yönlendirmek, ürettikleri süratli güvenlik botlarına ve konforlu yatlara bir gönderme yapmak amacındaydık.
Plan yerşelim kurgusunu tamamlayıp yönetimden onay aldıktan sonra çalışma alanları tasarımlarına geçtik. Vero Concept Mimarlık olarak ofis tasarımlarımızda, plansal kurgu açısından, şirket faaliyet alanı büyük önem kazanmaktadır. Bu anlamda Yat ve Savunma amaçlı tekneler üreten bir fabrika olan Ares Shipyard’ın iç mekan tasarımlarında tasarım kriterlerimiz belirlenirken savunma sanayi ile yaptıkları çalışmalar önemli etkenlerden biri olmuştur.
Çalışan mahremiyeti, mekanlara kimlerin girebileceği bu konudaki yetkilendirmeler, yöneticilerin çalışan personel bilgisayar ekranlarını direkt gözlemleyebilme gerekliliği gibi bazı zorunlu tasarım yönlendirme kriterlerimiz ile çalışmaya başladık.
Çıkan ofis tasarımlarında dizayn ofislerde daha kollektif çalışma alanlarına da yönlenen, renk ve grafik kullanımı açısından daha canlı mekanlar kurguladık.